Vlakkelichtkoepel op een groendak

Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien
Lichtstraat HR++ glas van binnenuit gezien

Groendak

Een groendak heeft vele voordelen ten opzichte van een traditioneel uitgevoerd dak. Door het aangebrachte groen is er sprake van een betere warmtewerendheid en wordt water langer vastgehouden. Daarnaast wordt het vaak als visueel aantrekkelijk ervaren en draagt het bij aan biodiversiteit.
Daklichtelementen in een groendak zijn hierop een uitstekende aanvulling. Vlakkelichtkoepels zijn uitstekend geschikt voor montage op een groendak. Door de goede isolerende eigenschappen van de lichtstraten bieden ze een grote meerwaarde. Door de lage opbouw van de daklichten vallen deze als het ware weg in het groen.

lichtkoepel op een groendak
lichtkoepel op een groendak

Afwijkende opstanden

De vlakke lichtkoepels van Heruvent B.V. worden compleet met glas en opstand geleverd. Ze worden op het werk ingeplakt met dakbedekking waarna het groendak verder kan worden aangelegd. Indien het groendak onder een hoek staat tot 15 graden kan de opstand van de vlakkelichtkoepel ook compleet vlak worden uitgevoerd. Naar wens op een hoogte van 18 of 28 centimeter. Hierdoor kan de bovenzijde van het glas beter aansluiten op het niveau van de beplanting.

Bereken zelf de prijs van uw vlakkelichtkoepel

Bereken prijs

  • Kies zelf de gewenste afmetingen
  • Kies uitvoering en type glas
  • Tijdelijk minimaal 12% korting!